Pikantni rižoto sa kobasicom



 Sastojci :

•Pirinač (150gr)
•Čorizo kobasica (200gr)
•Belo vino (100ml)
•Voda (250ml)
•Kockica govedje supe
•Polovina tikvice
•3 čena belog luka
•1 crni luk
•Svež peršun
•1 paradajz
•1,5 kašičica mlevene paprike
•So
•Biber
•Maslinovo ulje

Priprema :
Na srednjoj vatri pržiti crni luk 5-6 minuta, pa mu zatim dodati tikvicu seckanu na četvrtine i beli luk. Kada tikvica omekša, kobasicu iseći na kolutiće, pa je rasporediti u tiganju. Pržiti sve jedno 5-6 minuta kako kobasica ne bi postala gumena pa zatim dodati mlevenu papriku. Izmešati sve zajedno pa dodati prethodno oprani pirinač. Ne dodavati odma nikakvu tečnost nego ostaviti pirinač oko 30-ak sekundi da se proprži. Nakon 30-ak sekundi prvo dodati belo vino, pa zatim vodu i kockicu supe. Sve zajedno promešati i kuvati dok pirinač nije gotov i dok ne upije gotovo svu tečnost. Pred kraj, ubaciti sitno seckani paradajz i svež peršun. Još kratko prokuvati pa skloniti sa ringle. Posipati peršunom pre serviranja.



Коментари

Постави коментар