Batak-karabatak sa pireom od graška i salatom od spanaća

 


Sastojci :

•2 bataka sa karabatakom
•1 kesa smrznutog graška
•Bebi spanać (oko 150gr)
•Korica limuna
•Limunov sok
•Svež bosiljak
•So
•Biber
•Maslinovo ulje
•3 kašičice parmezana

Priprema :

Staviti šerpu sa vodom da se kuva, pa kad provri dodati smrznuti grašak. Vodu posoliti i kuvati sve dok voda ne provri opet, otprilike 1 minut. Grašak prebaciti u blender, zatim dodati oko 100gr spanaća, svež bosiljak, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice limunovog soka, pola kašičice korice limuna, 1,5 kašičicu parmezana, biber i so. Sve zajedno blendirati dok pire ne dobije teksturu humusa. Ostaviti to sa strane. Piletinu istapkati ubrusom, kako bi obrisali tečnost sa nje, pa je posoliti i pobiberiti sa one strane. Pržiti na maslinovom ulju tako da se strana sa kožicom prva prži. Kada je ta strana gotova, okrenuti piletinu, pa preko kožice posipati mešavinu parmezana i korice limuna. Zatim piletinu prebaciti u rernu i peći na 200°C dok ne bude gotova. U medjuvremenu napraviti salatu. U činiju staviti spanać, maslinovo ulje, malo limunovog soka, so i biber i sve zajedno izmešati. Poslužiti kao na slici.



Коментари