Sastojci :
•5 jaja•1 crveni luk
•3 čena belog luka
•Kim u zrnu
•Konzerva paradajz pelata
•Konzerva crvenog pasulja
•Čedar
•3 tortilje
•Polovina ljute paprike
•Tucana ljuta paprika
•Korijander
•So
•Biber
•Maslinovo ulje
Priprema :
Sitno iseckati crveni i beli luk pa ih propržiti u tiganju. Dodati kim i ljutu papriku zajedno sa lukom da se proprži. Nakon 2-3 mimuta dodati konzervu paradajza i smanjiti vatru i krčkati oko 15 minuta. Posoliti i pobiberiti. Nakon 15 minuta dodati procedjen i opran crveni pasulj i sve zajedno sjediniti. Ostaviti da se krčka još par minuta pa skloniti sa ringle. U pleh sipati maslinovo ulje, so i biber i lepo utrljati dno pleha i ivice pleha kako bi se tortilje zalepile. 2 tortilje preseći na pola pa ih poredjati sa strane pleha a jednu tortilju staviti na dno pleha. Sadržaj iz tiganja presipati preko tortilje i poravnati varjačom. Jajetom napraviti udubljenje u smesu pa u to udubljenje razbiti jaje. Proces ponoviti sa svakim jajetom. Jaja posoliti, pobiberiti i posipati tucanom ljutom paprikom. Za kraj narendati čedar preko jaja. Peći na 180°C oko 8-10 minuta. Pre serviranja posipati korijanderom. Prijatno!


Коментари
Постави коментар