Orećete sa šitakama u belom sosu

 


Sastojci :

•Šitake (150gr)
•Braon pečurke (200gr)
•Slanina (150gr)
•Orećete (300gr)
•Belo vino
•Pavlaka za kuvanje (500ml)
•Parmezan
•Pekorino
•Šaka badema
•So
•Biber
•Maslinovo ulje

Priprema :

Šerpu sa vodom staviti da se kuva, pa kad voda provri dodati so i orećete. Slaninu iseckati na trakice pa propržiti na veoma malo maslinovog ulja. Pobiberiti samo, pa kad je slanina pržena, prebaciti u neku posudu. U istom tiganju pržiti pečurke. Pečurke posoliti i pobiberiti. Kad otpuste vodu i voda ispari, vratiti nazad slaninu, sve zajedno izmešati, i dodati oko 40ml belog vina. Kada alkohol ispari, dodati pavlaku za kuvanje i bademe i sve zajedno izmešati. Nakon toga narendati parmezan i pekorino i sve sjediniti. U sos dodati orećete, sve izmešati i služiti posipano parmezanom i pekorinom.



Коментари