Sastojci :
•1 veći patlidžan (ili dva manja)•1 crni luk
•3 čena belog luka
•2 konzerve paradajz pelata
•Svež bosiljak
•Mocarela (120gr)
•Parmezan
•Pene (250gr )
•Maslinovo ulje
•So
Priprema :
Iseckati patličan na kockice pa pržiti u tiganju sa dosta ulja. Kada patlidžan dobije zlatnu boju izvaditi ga i ostaviti da se procedi od ulja. Tek sada posoliti patlidžan. Na maslinovom ulju propržiti crni i beli luk, taman toliko da dobiju malo boju, pa naliti paradajz pelatom. Dodati listiće svežeg bosiljka pa sve promešati. Malo posoliti pa ostaviti da se krčka nekih 20-ak minuta do pola sata. Nekih 10-ak minuta pre kraja staviti pastu da se kuva. Vodu dobro posoliti. Kada je pasta gotova, procediti je i sačuvati oko 50ml vode iz paste, i polako spojiti sa sosem. Dodati 50ml sačuvane vode, mocarelu iseckanu na kockice i parmezan. Sve zajedno izmešati dok se mocarela ne otopi. Pre serviranja posipati parmezanon. Prijatno!


Коментари
Постави коментар