Piletina i ćuretina u slatko kiselom sosu

 


Sastojci :

•Piletina (200gr)
•Čureći batak - karabatak (200gr)
•2 crvene paprike
•3 koluta ananasa
•2 jaja
•Kašičica belog kukuruznog brašna
•200gr belog kukuruznog brašna
•Ulje
•3 čena belog luka
•Pirinčano sirće (50ml)
•Šećer (50gr)
•3 kašike kečapa
•3 kašike soja sosa
•Susam
•So
•Biber

Priprema :

Piletinu i ćuretinu iseći na kockice pa ih posipati kašičicom brašna i ubaciti jaja. Umutiti i ostaviti da odstoji u frižideru 20 minuta. Nakon toga u činiju sipati ostatak brašna i ubaciti piletinu i ćuretinu. Lepo pobrašnjaviti sve kockice i zatim ih prebaciti u posudu u koju je sipano 200ml ulja. Pržiti meso dok ne dobije zlatnu boju. Zatim izvaditi i prebaciti u tanjir. U tiganju sipati malo ulja, pa kad se ulje zagreje dodati beli luk. Kratko propržiti, zatim dodati papriku. Posoliti je i pobiberiti. Kada paprika omekša ubaciti ananas isečen na trougliće. Posle 1-2 minuta ubaciti šećer, sirće, kečap, soja sos i meso. Sve to zajedno krčkati 5-6 minuta. Servirati i posipati susamom.



Коментари