Sastojci :
•3 pileća filea•Slanina (250gr)
•3 čena belog luka
•1 manji brokoli
•10-ak čeri paradajza
•Čedar
•Gauda
•Dimljeni kačkavalj
•Parmezan
•So
•Biber
-Za bešamel :
•2 pune kašike brašna
•Puter (20gr)
•2 kašike maslinovog ulja
•Mleko (oko 700ml)
•Biber
•Beli luk u prahu
Priprema :
Pileći file posoliti i pobiberiti sa obe strane i ostaviti 10-ak minuta da odstoji. Pržiti na maslinovom ulju i pred kraj prženja dodati 3 male kockice putera. Kada je piletina gotova izvaditi je i ostaviti sa strane. U isti tiganj ubaciti sitno seckanu slaninu i pržiti je sve dok ne dobije zlatnu boju. Pred kraj prženja dodati i beli luk. Gotovu slaninu procediti i ostaviti sa strane. U medjuvremenu napraviti bešamel sos. U šerpu sipati maslinovo ulje i puter, pa kad se puter otopi dodati brašno. Kratko upržiti pa naliti mleko i uz neprestano mešanje kuvati sve dok se mleko ne zgusne. Pobiberiti i dodati beli luk u prahu. Nakon 5-6 minuta, dodati 3 kašičice rendanog parmezana, i po dva listića od svake vrste sira. Mešati sve dok se sir ne otopi pa skloniti sa strane. Sada kreće sastavljanje jela. Na dno nove posude poredjati pileći file, preko njega posipati polovinu slanine sa belim lukom zatim polovinu opranog brokolija i oko 5 čeri paradajza. Preko svega toga staviti po još dva listića svakog sira da. Zatim opet nabacati slaninu, brokoli i čeri pa sve to preliti bešamel sosom. Peći u rerni na 180°C oko 30 minuta. Nekih 5 minuta pre kraja izvaditi posudu i ubaciti još po dva listića kačkavalja. Vratiti u rernu dok se kačkavalj ne otopi skroz. Prijatno!


Коментари
Постави коментар