Pita sa japanskom bundevom


 

Sastojci :

•Kore za pitu (12 komada)

Za fil :
•2 jaja
•1 šolja šećera (šolja = 200ml)
•1 šolja jogurta
•1 šolja griza
•1/4 šolje ulja
•1/2 kesice praška za pecivo
•1 kašika ekstrakta vanile

 Za nadev :
•1 japanska (hokaido) bundeva
•1 šolja šećera
•1 kesica vanilin šećera
•Kokosovo brašno (20gr)
•1/4 šolje griza
•1 šolja suvog groždja

Priprema :

Jaja i šećer umutiti žicom. Dodati jogurt, griz, ulje, prašak za pecivo i ekstrakt vanile i sve to sjediniti. Ostavito 15min da odstoji. U medjuvremenu pripremiti nadev. Tikvu očistiti i narendati, dodati ostale sastojke i izmešati. Na radnu površinu staviti koru i premazati je sa 4-5 kašike fila. Preko staviti drugu koru pa i nju premazati filom. Postupak ponoviti i sa trećom korom, a preko četvrte rasporediti trećinu pripremljenog nadeva. Umotati u rolat i staviti u pleh obložen pek papirom. Postupak ponoviti sa ostalim korama. Pre pečenja rolate premazati preostalim filom. Peći na 180°C oko 30min. Prijatno!



Коментари