Sastojci :
•Špagete (300gr )•Slanina (100gr)
•Mleveno meso (300gr)
•2 šargarepe
•1 crni luk
•1 konzerva paradajz pelata
•So
•Biber
•Ruzmarin
•Bosiljak
•Parmezan
•Maslinovo ulje
Priprema :
Sipati vodu u šerpu i staviti da se kuva. Kada provri dodati so i skuvati špagete. Sos pripremiti tako što na maslinovom ulju se proprži slanina isečena na kockice i šaka svežeg ruzmarina. Pržiti oko 5 minuta pa dodati mleveno meso. Posoliti i pobiberiti. Meso pržiti sve dok ne dobije boju pa zatim dodati rendanu šargarepu i crni luk. Sve zajedno promešati i pržiti još 5 minuta. Nakon toga dodati paradajz pelat pa oprati konzervu vodom i naliti meso tom vodom. Sve lepo umešati pa posoliti i pobiberiti još jednom i dodati bosiljak. Ostaviti da se krčka na tihoj vatri sve dok se voda iz sosa ne redukuje do željene gustine. Pre jela posipati parmezanom.


Коментари
Постави коментар