Špagete sa slaninom i morskim plodovima u sosu od cvekle

 


Sastojci :

•Špagete (300gr)
•Slanina (100gr)
•Morski plodovi (250gr)
•Belo suvo vino (40ml)
•1 manja cvekla
•3 čena belog luka
•Korica limuna
•Pavlaka za kuvanje (500ml)
•So
•Biber
•Maslinovo ulje

Priprema :

Na veoma malo maslinovog ulja pržiti slaninu. Slaninu pobiberiti. Staviti šerpu sa vodom da se kuva pa kad voda proključa dodati dva prstohvata soli. Nakon 2-3 minuta dodati beli luk. Pred kraj prženja ubaciti morske plodove i sve zajedno pržiti. Posoliti i pobiberiti. Kada su plodovi gotovi, dodati vine i sve zajedno krčkati dok alkohol ne ispari. U trenutku kada dodate pavlaku staviti i špagete da se kuvaju. Pavlaku promešati lepo pa dodati rendanu cveklu. Sve zajedno sjediniti pa smanjiti vatru. Nakon 5 minuta kuvanja skuvane špagete procediti pa prebaciti u tiganj sa sosem. Sve zajedno sjediniti pa skloniti sa vatre. Pre služenja posipati parmezanom.



Коментари