Španska čorba sa čorizo kobasicom

 


Sastojci :

•Krompir (500gr)
•Čorizo kobasica (200gr)
•5 čena belog luka
•1 veći crni luk
•2 crvene paprike
•2 paradajza
•Polovina ljute paprike
•2-3 lovorova lista
•Puna kašika dimljene slatke mlevene paprike
•Majčina dušica
•Oko 1,5l vode
•So
•Maslinovo ulje

Priprema :

Na maslinovom ulju u šerpi, zajedno propržiti sitno seckan beli luk, crni luk i crvenu papriku. Pržiti sve zajedno nekih 10-ak minuta. Kobasici skinuti omotač i seći na komadiće otprilike 1cm. Ubaciti u šerpu zajedno sa listovima lovora i pržiti 5 minuta. Nakon toga dodati kašiku mlevene paprike i paradajz seckan na kockice i sve zajedno promešati. Kratko prokrčkati pa dodati krompir tako što se krompir nožem zaseče pa se polomi, tako ponoviti proces za svaki krompir. Sve promešati pa dodati majčinu dušicu i naliti vodom. Čorbu posoliti i ostaviti da se krčka na tihu vatru oko 40-ak minuta ili sve dok krompir nije skuvan.



Коментари