Moskva torta



Recept sam pronašao na blogu Natašine slastice 

Sastojci:

•16 jaja
•32 kašike šećera
•28 kašika mlevenih oraha
•Seckani orasi (150g)
•4 kašike brašna
•1 kesica pudinga od vanile
•1 kašika gustina
•Mleko (500ml)
•Margarin (250g)
•Slatka pavlaka (500ml)
•Konzerva ananasa
•Višnje iz kompota

 Priprema
                                       
Odvojiti belanca od žumanaca ( u dve ture po 8 jaja). Umutiti 8 belanca sa 8 kašika šećera. Dodati 14 kašika mlevenih oraha i 2 kašike brašna, umešati i staviti u veliki pleh obložen pek papirom. Peći na 170 C oko 20 minuta. Postupak ponoviti sa preostalih 8 belanaca.
Pečene kore podeliti na dva dela da bi se ukupno dobile 4 kore.

Fil: umutiti 16 žumanca sa 16 kašika šećera. Puding i gustin rastopiti sa 50 ml hladnog mleka i dodati u umućena žumanca. Mleko (450 ml) staviti da provri a zatim dodati masu od žumanaca, i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa umućenim margarinom.
Slatku pavlaku umutiti u šlag, žicom ili mikserom.

Filovanje: kora-žuti fil- oceđene višnje- seckani orasi- šlag– kora –žuti fil- oceđeni ananas-orasi-šlag-kora- žuti fil – višnje i ananas-orasi- šlag – kora- žuti fil – šlag i dekoracija.



Коментари