Piletina u kokosovom mleku

 


Sastojci :

•2 pileća filea
•1 konzerva punomasnog kokosovog mleka
•2 glavice crnog luka
•2 kašičice karija
•1 kašičica slatkog karija
•Puter
•1 veći krompir
•5 čena belog luka
•So

Priprema :

U tiganju otopiti dve kašičice putera, pa dodati kari. Kari izmešati sa puterom, pa dodati kokosovo mleko. Krompir iseći na kockice, pa ga dodati u tiganj. Kada mleko provri, smanjiti vatru i ostaviti da se krčka. U medjuvremenu, u drugom tiganju, otopiti dve kašičice putera i pržiti crni luk isečen na trakice i sitno seckani beli luk. Kada krenu da dobijaju zlatkastu boju, dodati piletinu seckanu na kockice. Piletinu posoliti. Pržiti piletinu oko 5 minuta, pa je prebaciti u tiganj sa kokosovim mlekom. Ostaviti da se sve zajedno krčka nekih 20-ak minuta ili sve dok krompiri nije skuvan. Poslužiti uz pirinač. Prijatno!



Коментари