Banana hleb sa kokosom

 


Sastojci :

•Brašno (220gr)
•Seckani orasi (60gr)
•Prstohvat soli
•Čokoladne kapljice
•Kokos (60gr)
•1,5 kašičica sode bikarbone
•3 banane
•Kisela pavlaka (120ml)
•2 kesice vanilin šećera
•Puter,sobne temperature (125gr)
•Šećer (100gr)
•Braon šećer (100gr)
•2 jaja
•3 kašičice putera od kikirikija

Priprema :

Uključiti rernu da se greje na 170°C. Pleh obložiti pek papirom. U manjoj posudi pomešati brašno, sodu, so i seckane orahe. U drugoj posudi pomešajte izgnječene banane, kiselu pavlaku i vanilu. U činiji miksati puter 3-4 minuta, dok ne posvetli i postane penast. Zatim mu dodati obe vrste šećera i miksati još 2-3 minuta. Silikonskom spatulom skinuti puter sa zidova posude, pa dodati jaja i kratko izmiksati da se sve sjedini. U masu od putera dodati smešu banane i pavlake, pa puter od kikirikija, pa smešu brašna, sode i soli, pa sve kratko miksajte, samo da se sastojci povežu. Na kraju dodati kokos seckan na kockice i 75gr čokoladnih kapljica, pa sve sjediniti spatulom. Sipati smesu u pripremljeni pleh, posipati smesu ostatkom čokoladnih kapljica, pa peći 40-45 minuta. Pred kraj pečenja uraditi probu čačkalicom (uroniti čačkalicu u kolač, ako izadje suva, sa samo nekoliko krupnih mrvica, kolač je pečen). Pečen hleb ostaviti u kalup desetak minuta, pa ga lagano i pažljivo izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi u potpunosti.





Коментари