Sastojci (za 17 komada) :
- 17 suvih paprika
- Mleveno svinjsko (200gr)
- Slanina (200gr)
- 3 glavice crnog luka
- 1,5 šargarepa
- 4 grančice ruzmarina
- Dimljena slatka paprika
- Pirinač (120gr)
- Tucana ljuta paprika
- So
- Biber
- Maslinovo ulje
U tiganju na maslinovom ulju pržiti crni luk sve dok ne dobije zlatkastu boju. Zatim dodati mleveno meso i sitno seckanu slaninu. Meso posoliti i pobiberiti. Nakon 2-3 minuta prženja, dodati šargarepu seckanu na kockice i ruzmarin, i sve zajedno promešati. U medjuvremenu staviti pirinač da se kuva. Kada pirinač bude polu skuvan, prebaciti ga u tiganj i sve sjediniti. Zatim dodati 2,5 kašičice dimljene paprike i sve izmešati. Suve paprike prethodno potopiti u vrelu vodu, pa ih puniti dobijenom smesom. Poredjati paprike u pekač i naliti vodu do polovine paprike. Poklopiti pekač i staviti da se kuvaju u rernu na 200°C oko 20 minuta. U poseban sud, zagrejati maslinovo ulje (oko 100ml), dodati kašičicu dimljene aleve paprike i izmešati. Uljem preliti paprike i vratiti u rernu na još 2-3 minuta.
Коментари
Постави коментар