Njoke u paradajz sosu

 


Sastojci :

•Njoke (400gr)
•Slanina (200gr)
•3 čena belog luka
•Polovina ljute paprike
•Belo vino
•Konzerva paradajz pelata
•Sveži listovi žalfije
•Parmezan
•So
•Biber
•Maslinovo ulje



Priprema :

Šerpu sa vodom staviti da se kuva, pa kad voda proključa dodati so i njoke. Kada njoke krenu da plutaju po površini šerpe, tad ih kuvati još 3-4 minuta, pa ih procediti posle toga. Na veoma malo maslinovog ulja, propržiti sitno seckani beli luk. Zatim dodati slaninu seckanu na trakice i sitno seckanu papriku, i pržiti sve dok ne dobije zlatnu boju. Slaninu pobiberiti. Zatim sipati malo belog vina i ostaviti da se slanina krčka sve dok alkohol ne ispari. Dodati konzervu paradajza,listiće žalfije, so i biber i ostaviti da se krčka nekih 10-ak minuta, dok se kuvaju njoke. Gotove njoke procediti, pa prebaciti u tiganj sa sosem. Sve zajedno sjediniti. Pre serviranja posipati parmezanom.



Коментари