Пређи на главни садржај
Sastojci :
•Njoke (400gr)•Slanina (200gr)•3 čena belog luka•Polovina ljute paprike•Belo vino•Konzerva paradajz pelata•Sveži listovi žalfije•Parmezan•So•Biber•Maslinovo ulje
Šerpu sa vodom staviti da se kuva, pa kad voda proključa dodati so i njoke. Kada njoke krenu da plutaju po površini šerpe, tad ih kuvati još 3-4 minuta, pa ih procediti posle toga. Na veoma malo maslinovog ulja, propržiti sitno seckani beli luk. Zatim dodati slaninu seckanu na trakice i sitno seckanu papriku, i pržiti sve dok ne dobije zlatnu boju. Slaninu pobiberiti. Zatim sipati malo belog vina i ostaviti da se slanina krčka sve dok alkohol ne ispari. Dodati konzervu paradajza,listiće žalfije, so i biber i ostaviti da se krčka nekih 10-ak minuta, dok se kuvaju njoke. Gotove njoke procediti, pa prebaciti u tiganj sa sosem. Sve zajedno sjediniti. Pre serviranja posipati parmezanom.
Коментари
Постави коментар